Промоција књига о Милунки Савић и Војводи Вуку у Музеју Војводине

Нови Сад: Промоција књига о Милунки Савић и Војводи Вуку у Музеју Војводине

У Музеју Војводине у Новом Саду, ул. Дунавска 35, у петак 21. априла, са почетком у 19 часова, поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата, биће одржана промоција књига „Милунка Савић – витез Карађорђеве звезде и Легије части“ и „Војвода Вук – ратничка легенда“.

Аутори књига су историчари др Видоје Голубовић – научни сарадник у Институту за међународну политику и привреду у Београду и председник Савеза Удружења ратних добровољаца 1912–1918, њихових потомака и поштовалаца, Предраг Павловић – пуковник ЈНА у пензији и дугогодишњи предавач националне и војне историје на Војној академији у Београду и Новица Пешић – новинар и публициста.

Организатори промоција књига су Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца „Обилић“ Нови Садwww.srpskidobrovoljcins1912-1918.org, Издавачка кућа „Прометеј“ из Новог Сада www.prometej.rs и Радио Телевизија Србије www.rts.rs

Поздравну реч даће: Др Драго Његован, в.д. директор Музеја и Дарко Милојковић, председник Удружења ратних добровољаца 1912–1918, њихових потомака и поштовалаца „Обилић“ Нови Сад.

О књигама ће говорити један од аутора – др Видоје Голубовић из Београда и Зоран Колунџија, власник и уредник Издавачке куће „Прометеј“ из Новог Сада, покретач и уредник Едиције СРБИЈА 1914–1918.

У оквиру промоције књига биће уприличен и музички програм.

Улаз слободан